Четиристотин шейсет и седем абсолвенти от випуск`2022 на Инженерно-педагогически факултет и Колеж

...
Четиристотин шейсет и седем абсолвенти от випуск`2022 на Инженерно-педагогически факултет и Колеж
Коментари Харесай

Кметът Радев поздравява абсолвентите от випуск`2022 на Инженерно-педагогически факултет и Колеж–Сливен към ТУ-София

Четиристотин шейсет и седем абсолвенти от випуск`2022 на Инженерно-педагогически факултет и Колеж – Сливен към Софийски Технически университет получиха през днешния ден на тържествена гала своите дипломи.

Събитието се организира в залата на Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “ и събра на едно място управлението на висшето техническо учебно заведение, представители на университетския състав, на бизнеса, шефове и представители на институции в града, студенти, интернационалните сътрудници, общественици и жители. Сред присъстващите бе зам.кметът Румен Иванов, който връчи приветствен адрес от името на кмета Стефан Радев. В него градоначалникът поздравява всички студенти, приключили сполучливо образованието си. Той им пожелава още да бъдат въодушевени, умно да отстояват правилата си и да имат вяра, че най-хубавото за тях занапред следва. „ Този празничен момент е премията за вашето  интензивно образование, усърдна подготовка и несломима воля да се усъвършенствате и ознаменува  избора на правилния път за бъдещата ви реализация “, написа още в поздравленията от кмета Радев. В тях той употребява случая да поздрави също зам.-ректора на „ Факултет и Колеж-Сливен “ проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков за дългогодишните старания и сила в развиването на главните звена на ТУ-София в Сливен. „ През годините Вие успяхте да наложите и да откроите положителното име на Инженерно-педагогически факултет и Колеж – Сливен към Софийския Технически университет, трансформирайки го в конкурентно и висококвалифицирано висше образователно заведение. На Вас и целия научен състав поисквам здраве, сила, триумфи и още доста абитуриенти! На добър час! “, приключва Стефан Радев.

Приветствие към всички и най-хубави пожелания насочиха още ректорът на ТУ-София проф. дн инж. Иван Кралов, зам.-ректорът на „ Факултет и Колеж-Сливен “ проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков и преподаватели.

На формалната гала 62 професионални бакалаври, 100 бакалаври и 305 магистри получиха своите дипломи за висше обучение. Във випуска на завършващите са и първите 25 педагози, сполучливо дипломирали се по специалността „ Педагогика ”. Част от дипломите на абитуриентите връчи ръководителят на Постоянната комисия по обучение, просвета, просвета и вероизповедания към Общински съвет-Сливен Лидия Димитрова, която бе измежду формалните посетители на събитието.

В Сливен има три съществени звена на Технически университет–София –  Инженерно-педагогически факултет, Колеж – Сливен и Департамент за подготовка и професионално развиване на учители – Сливен. В момента тях се образоват 1295 студенти по образователно-квалификационните степени „ бакалавър “, „ магистър “, „ професионален бакалавър “. Към днешната дата в Инженерно-педагогическия факултет се образоват 30 докторанти. Обучението в Сливен се води от 79 щатни преподаватели, от които хабилитираните са 34. В звената в Сливен има 12 асистенти, 28 основни асистенти, 5 старши преподаватели, 25 доценти, 9 професори. През годините Инженерно-педагогически факултет и Колеж–Сливен развива богата научноизследователска и интернационална активност.

Днешната гала приключи с осъществявания на сливенския Ансамбъл за национални песни и танци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР